II Upis BA

Ovdje se u skraćenom obliku nalaze najvažnije informacije specifične za upis preddiplomskog studija Montaže (BA), s prvenstvenim ciljem bezbolnijeg inicijalnog informiranja zainteresiranih - potencijalnih studenata. Sve važne službene informacije (npr. o rokovima prijava, terminima ispita, uvjetima itd.) ili dodatne informacije (npr. oko stranih državljana, invaliditeta itd.) provjerite i pratite na službenim stranicama Akademije (ADU).

Konzultacije

Uoči upisnog roka, tijekom ljetnog semestra (III-V mjesec), Odsjek ima običaj održavati konzultacije za zainteresirane - potencijalne kandidate za upis studija.

Prvenstvena svrha ovih konzultacije je da kandidatima omogući direktno postavljanje pitanja nastavnicima o sadržaju i načinu izvođenja studija, kako bi mogli kvalitetnije odlučiti da li je to ono što ih zaista zanima i što očekuju. Kad god je to moguće pokušati će se i direktno povezati kandidate s nekim od aktuelnih studenata kako bi i iz njihove perspektive dobili uvid u to kako izgleda studirati Montažu na ADU.

Također, ukoliko netko od kandidata dovoljno unaprijed izrazi želju, pokušati ćemo organizirati i gostovanje na jednom terminu vježbi iz montaže (na glavnom umjetničkom predmetu), kako bi sami mogli vidjeti kako izgleda taj dio nastave. Zbog skučenosti prostorija u kojima radimo te nekih drugih operativnih razloga molimo za razumijevanje što ovo ne omogućavamo bilo kada već prema zahtjevu i dogovoru nastavnika Odsjeka. Gostovanje se može zatražiti i ranije, t.j. u jesenskom semestru (X-II mj., obratiti se u kabinet, petkom u 12h ili telefonski).

Dakle, oko samih tehničkih informacija o testovima prijamnog ispita, nastavnik na konzultacijama ne može / ne smije reći mnogo više od onog što objavljujemo ovdje i na webu ADU, ali može pomoći kandidatima da bolje razumiju što od studija mogu očekivati. Točni termini konzultacija objavljuju se na web stranicama ADU. Obično je to petkom u 12h u našim podrumskim prostorima.

Dobrodošle su sve zainteresirane osobe, iako preporučamo kandidatima da dođu osobno a roditelje ostave u kafiću, te da slobodno pitaju sve što im padne na pamet :-)

Kvota i upisni rokovi

Upisna kvota preddiplomskog studija Montaže je već dugi niz godina 5 (pet mjesta). Obično imamo oko 25 kandidata / pristupnika i najčešće se sva mjesta popune u ljetnom prijavnom roku (VI/VII mjesec). U slučaju da nakon ljetnog upisnog roka ostane nepopunjenih mjesta, održava se jesenski upisni rok i prijamni ispit (VIII/IX mjesec).

Prijava, prijamni ispit i upis

Za pristup natječaju za upis preddiplomskog studija Montaže kandidat mora ispuniti slijedeće uvjete:

  • završiti četverogodišnju srednju školu

  • položiti državnu maturu (kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili 2010. ili kasnije)

  • prijaviti se i voditi postupak pri Središnjem prijavnom uredu, t.j. u nacionalnom sustavu "postani-student"

  • u propisanom roku prijaviti se na ADU za Prijamni ispit, te tom prigodom predati pristupni rad i priložiti potvrdu o uplati troškova provođenja prijamnog ispita na žiro račun ADU

  • obaviti prijamni ispit koji provodi povjerenstvo Akademije

Za konkretne datume, eventualne posebne uvjete ili podatke u vezi plaćanja molimo svakako pratiti službene stranice Akademije.

Kandidati koji zadovolje eliminacijski prag prijamnog ispita, stječu pravo upisa prema listi prvenstva koja se u sustavu "postani-student" formira temeljem zbroja:

  • bodova izvedenih na osnovi prosjeka ocjena srednješkolskog obrazovanja (do max 100 bodova)

  • bodova izvedenih na osnovi uspjeha na ispitu državne mature iz hrvatskog jezika - razine A (do max 100 bodova)

  • bodova postignutih u sklopu prijamnog ispita za studij Montaže ADU (do max 800 bodova)

Kandidati koji nisu zadovoljili bilo koji od definiranih eliminatornih uvjeta prijamnog ispita ne ulaze u listu prvenstva.

(VIII2015.m.i.)